KAG Award

TGI afbouw wint KwaliteitsAward Gevelsystemen 2018

U bent hier:

8 april 2019

De KwaliteitsAward Gevelsystemen 2018 is gewonnen door TGI afbouw uit Voorthuizen. De prijs waardeert deelnemers van Stichting Gevelgarantie die in een jaar de beste kwaliteit buitengevelisolatie realiseren. Er waren 3 genomineerden: TGI afbouw, Korrekt Stukadoorsbedrijf en BSK Prefabs. Een stukadoorsbedrijf ontvangt de KAG Award op basis van de projectcontroles van buitengevelisolatie door de certificerende instellingen. TGI afbouw heeft in 2018 de beste score in relatie tot de hoeveelheid meters buitengevelisolatie gerealiseerd. De KAG Award is op de NOA AfbouwVakdag op 4 april in Utrecht voor de 10e keer uitgereikt.

Over de projecten van TGI afbouw is de jury van mening dat de werkzaamheden ruimschoots voldoen aan de kwaliteitseisen van Stichting Gevelgarantie. Het bedrijf is zorgvuldig constant in de afgeleverde kwaliteit van de buitengevelisolatie. TGI afbouw specialiseert zich in het ‘lichte bouwen`: focus ligt op (na)isolatie systemen met een zeer grote variatie van afwerking mogelijkheden.

Wat betreft de kwaliteit van de gevelsystemen wijkt het werk van de twee andere bedrijven eigenlijk niet heel veel af. Alleen heeft de winnaar al ruim 1,8 miljoen m2 gerealiseerd in het verleden, en daarbij steeds goede kwaliteit laten zien.

De KAG Award is op 4 april uitgereikt aan Hens Alkema van TGI Afbouw door directeur Stichting Gevelgarantie Gerard Troost.

KAG Award

Hens Alkema van TGI Afbouw (links) ontvangt de KwaliteitsAward Gevelsystemen van directeur Stichting Gevelgarantie Gerard Troost (rechts).

Stimulans foutloze uitvoering

De Kwaliteits Award Gevelsystemen (KAG Award) is in 2009 in het leven geroepen om de deelnemers van Stichting Gevelgarantie te stimuleren hun werken zo foutloos mogelijk uit te voeren. De certificerende instellingen controleren alle punten die in de verwerkingsvoorschriften zijn genoemd en rapporteren alle geconstateerde afwijkingen. Dat geeft jaarlijks inzicht in de prestaties van de verschillende bedrijven. De drie beste bedrijven worden genomineerd.

TGI afbouw KwaliteitsAward Gevelsystemen

TGI afbouw verzorgde de applicatie van de lichte isolerende Alsecco gevelsystemen voor de nieuwbouw van 129 appartementen De Nagtegaal in Alphen a/d/ Rijn.

Projecten van de beste kwaliteit

Het criterium om de KAG Award te kunnen winnen is dat een bedrijf – tevens lid van Stichting Gevelgarantie – in dat jaar projecten met de beste kwaliteit heeft gerealiseerd. Mochten er 2 bedrijven met hun resultaat dicht bij elkaar zitten, dan geeft het gerealiseerde volume de doorslag. Projecten worden bezocht door een onafhankelijke jury. Deze loopt alle criteria na die relevant zijn om voor de prijs in aanmerking te komen. De winnaar gaat naar huis met een ornament en eeuwige roem. De jury bestaat uit Joop van Es en Jaap Braam, professionals met jarenlange ervaring in de sector.

Winnaars KAG Award 2009 – 2017

 • 2017: Van den Heuvel Afbouwgroep uit Deurne
 • 2016: Stukadoorsbedrijf De Groot uit Erp
 • 2015: Ter Woerds Afbouw uit Neede
 • 2014: Lenferink Afbouw uit Lemelerveld
 • 2013: Stukadoorsbedrijf Gebr. Bisschops uit Sassenheim
 • 2012: Boeve Afbouw uit Lemelerveld
 • 2011: Stukadoorsbedrijf Van der Looy uit Bergeijk
 • 2010: Janssen Venray Stukadoors uit Venray
 • 2009: Stukadoor- en Afbouwbedrijf Willems uit Duizel

Over Stichting Gevelgarantie

Stichting Gevelgarantie biedt financiële en bouwtechnische zekerheid voor het product gevelisolatie door uitgebreide kwaliteitszorg te koppelen aan een 10-jarige niet aflopende verzekerde garantie. Mocht er binnen de garantietermijn schade optreden aan gevelisolatieprojecten die onder haar garantieregeling vallen, dan zorgt Stichting Gevelgarantie voor herstel van de schade of voor vervanging. Hiermee wil het onafhankelijke fonds ook opdrachtgevers overtuigen van de kwaliteit en de vele duurzame toepassingen van gevelsystemen.

 

Nieuws
 • Blijf op de hoogte

  Meld u aan voor onze nieuwsberichten