BSK Bouw gevelrenovatie

“Kwaliteitscontrole is stok achter de deur”

U bent hier:

10 oktober 2019

Garantieverzekering via Stichting Gevelgarantie biedt opdrachtgevers, architecten en aannemers financiële en bouwtechnische zekerheid over de kwaliteit van gevelsystemen. Voor BSK Prefabs is het leveren van kwaliteit de gewoonste zaak van de wereld. Toch is de controle hierop door SGG meer dan welkom. “De kwaliteitscontrole is een stok achter de deur”, zegt mede-eigenaar Pieter Vroegop.Uiteindelijk willen we zo min mogelijk verbeterpunten.”

BSK Prefabs is een dynamische organisatie met een eigen productielocatie In Heijningen (NB) en een team van ruim vijftig vakbekwame monteurs. BSK Prefabs produceert een grote variëteit aan prefab gevelsystemen die op projecten in de wijde omtrek worden geplaatst. Het bedrijf werkt voornamelijk voor grote aannemers, die op hun beurt werken voor woningcorporaties. BSK Prefabs staat erom bekend zijn vakmanschap te combineren met de modernste technieken.

BSK Bouw gevelrenovatie

Hoe staat de markt er momenteel voor?

“We zitten al dertig jaar in het prefab werk. Ik kan dus wel stellen dat de markt op dit moment echt booming is. De corporaties zijn in hoog tempo bezig om hun woningen te verduurzamen. Als bedrijf zijn continu we bezig om onze producten hier op aan te sluiten. Zo werken we aan nieuwe typen gevelelementen, prefab schoorstenen en aanbouwen en zelfvoorzienende gevels. We zijn volop bezig met cradle-to-cradle-oplossingen om hergebruik mogelijk te maken. Alles gebeurt conceptmatig. Het gaat immers om grote series woningen met dezelfde eigenschappen en afmetingen.”

Pieter Vroegop

Waarom ben je deelnemer van SGG?

“Bij ons draait alles om kwaliteit. In aanloop naar onze ISO-certificering borgen wij de kwaliteit natuurlijk zelf, maar het is goed om daarnaast door een onafhankelijke partij te worden gecontroleerd. Wij zien dit als een stok achter de deur. De controles stimuleren om continu te werken aan het optimale resultaat. Het is ook een beetje een sport om zo min mogelijk verbeterpunten te hebben. Wekelijks geven we op waar we werken en om hoeveel vierkante meters het gaat. Het is dan aan de stichting om te bepalen waar en wanneer de controleur langskomt.”

Geven de controles soms aanleiding voor verbetering?

“Verbeterpunten komen sporadisch voor, maar daarbij gaat het altijd om details. Zo kan het gebeuren dat een steenstrip niet goed is aangesmeerd, waardoor vochtvorming kan ontstaan. Van de garantieverzekering is nog nooit gebruik gemaakt, al is het een geruststellend idee dat herstelwerkzaamheden verzekerd zijn.”

Alleen geselecteerde bedrijven kunnen deelnemer worden van Stichting Gevelgarantie. Helpt dit je om onderscheidend te zijn?

“We kennen allemaal de verhalen van cowboys in de markt. Dat is een fenomeen waar je weinig grip op hebt, maar hier kan het leveren van kwaliteit het nodige onderscheidende vermogen bieden. Binnenkort komt er nieuwe wetgeving voor private kwaliteitsborging. Eens te meer zal blijken welke bedrijven de kwaliteit wél, en welke die niet op orde hebben. Wij als deelnemer van de stichting zijn nu al op deze wetgeving voorbereid. Dat is een prettige wetenschap. Ik verwacht daarom dat we in de toekomst nóg meer onderscheidend kunnen zijn.”

Nieuws
  • Blijf op de hoogte

    Meld u aan voor onze nieuwsberichten