Van Erpweg & Van Houtenweg

U bent hier:

De jaren 60 woningen in De Bilt zijn gerenoveerd met als dubbele doelstelling een comfortabel woongenot en lagere energielasten. Deze doelstelling is glansrijk gehaald! Eén van de gerenoveerde flats is zelfs een NOM-portiekflat geworden. Woningstichting SSW en het team van ‘De Verduurzamers’ hebben hier een uitstekende prestatie neergezet.

Door een slimme combinatie van een goed gevelisolatiesysteem, zonnepanelen, extra dubbelglas, collectieve warmtepomp, balansventilatie in combinatie met warmteterugwinning, is het energieverbruik zelfs op nul uitgekomen.

De bewoners konden tijdens de renovatie van de gevel van de flat in hun woning blijven wonen. Ze hebben het hele proces van initiatieffase tot oplevering meegemaakt. Die ervaring en de cijfers van (energie)verbruik in de nieuwe situatie worden gebruikt bij de eindevaluatie. Een mooi voorbeeld van samenwerking met alle betrokkenen.

  • 
Opdrachtgever: SSW Wonen, Bilthoven
  • Architect: ag NOVA architecten, Amersfoort
  • Aannemer: Talen Midden B.V., Apeldoorn
  • Applicateur: VAB Afbouw Groep BV, Volendam
  • Producten: StoTherm Classic met Sto-Steenstrips
  • Fotografie: Herbert Wiggermans, Utrecht
Nieuws
  • Blijf op de hoogte

    Meld u aan voor onze nieuwsberichten